Cautare

3806 de rezultate pentru "dezvoltare personala" (3.08 secunde)
Uniunea Europeana va aloca fonduri de 921.500 de euro pentru intarirea capacitatii institutionale a Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, potrivit unui comunicat al Sapard.
Reprezentantii Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) 4 Sud-Vest Oltenia au participat, in cursul saptamanii trecute, la o intalnire organizata de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), in legatura cu proiectul de lege privind organizarea si functionarea zonelor metropolitane.
Astfel, printr-un act normativ se vor elimina anexa cuprinzand criteriile orientative de precalificare a potentialilor cumparatori, precum si prevederea in baza careia asociatiile de salariati constituite in cadrul societatii de cercetare-dezvoltare sunt considerate precalificate pentru a participa la licitatiile de privatizare.
Lansat in urma cu un an si finantat cu 3,8 milioane de euro, programul "Servicii de Sprijin pentru Dezvoltarea Afacerilor" a fost destinat imbunatatirii competitivitatii IMM-urilor din cele opt regiuni de dezvoltare ale tarii, prin cresterea capacitatii furnizorilor de servicii de afaceri de a livra astfel de servicii.
In vederea pregatirii pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, Institutul National de Administratie, scoala practica dedicata formarii profesionale de excelenta pentru functionarii publici, are in proiect organizarea unor cursuri de specializare, in cadrul carora experti din cadrul Agentiei de Plati Pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit urmeaza sa efectueze module de pregatire pe profile si specialitati sau cursuri de specialitate in cadrul INA.
Reprezentantii Primariei Craiova si ai mai multor localitati limitrofe (Podari, Isalnita, Simnicu de Sus, Ghercesti, Pielesti, Breasta, Malu Mare, Bucovat, Mischii si Carcea) au participat recent la o intalnire cu specialistii Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) 4 Sud-Vest Oltenia, pentru a identifica o lista de prioritati care s-ar putea transforma in proiecte cu finantare UE.
In prezenta unui numar neasteptat de mare de locuitori ai Mangaliei, alaturi de care s-a aflat si primarul Zamfir Iorgus, la Centrul Cultural "Euxin" din localitate a avut loc ultima etapa a formularii Strategiei de Dezvoltare Locala a orasului, pe perioada 2007-2015.
Au fost insa aprobate patru proiecte cu privire la drumurile forestiere din Valcea si Gorj", a declarat Stefan Vinereanu, directorul adjunct al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) - fosta Agentie SAPARD - Centrul Regional 4 S-V Oltenia.
Totodata, ministerul va transmite la Bruxelles, pana la jumatatea acestei luni Planul National Strategic de Dezvoltare Rurala, care cuprinde principalele directii ale strategiei de dezvoltare rurala a Romaniei.
In alta ordine de idei, in ceea ce priveste fondurile europene din cadrul Planului National Strategic pentru Dezvoltare Rurala, derulat in perioada 2007-2013 (PNSDR) si Programului National de Dezvoltare Rurala(PNDR), acestea vor fi accesate de Romania dupa ce Consiliul European va aviza Programul National de Dezvoltare Rurala, adica la inceputul anului viitor.
Vrata este o localitate cu economie în dezvoltare, dar si cu un potential turistic foarte bun.
Comitetul pentru Dezvoltare Rurala din cadrul Comisiei Europene are astazi pe ordinea de zi aprobarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), instrumentul prin care România poate accesa fonduri europene de circa opt miliarde de euro, pâna în 2013. „Programul este pe ordinea de zi pentru întrunirea de azi a Comitetului, iar masurile vor fi lansate în luna martie“, a declarat Gheorghe Albu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
Comisia Europeana (CE) a aprobat Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), prin care Romania poate accesa fonduri europene de circa opt miliarde de euro, pana in 2013, a declarat ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos.
Proiectele pentru accesarea fondurilor UE de dezvoltare rurala se pot depune de incepand de azi, la centrele judetene ale Agentiei de Plati pentru Dezoltare Rurala si Pescuit (APDRP), a anuntat, luni, ministrul agriculturii Dacian Ciolos, cu ocazia lansarii oficiale a PNDR."Suntem in masura sa anuntam ca de azi se pot depune proiecte pentru trei masuri, respectiv modernizarea fermelor, cresterea competitivitatii si dezvoltarea satelor", a spus Ciolot, cu ocazia lansarii oficiale a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).PNDR a fost aprobat in data de 20 februarie 2008 de catre Comitetul pentru Dezvoltare Rurala din cadrul Comisiei Europene.Potrivit reprezentantilor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in prima etapa se vor primi proiecte pentru trei masuri prevazute in PNDR, respectiv modernizarea exploatatiilor agricole, cresterea valorii adaugate a produselor agricole si piscicole si dezvoltarea satelor.
Fundatia European Computer Driving Licence (ECDL) face apel catre guverne sa ia în considerare diviziunea digitala, atentionând ca, potrivit studiului Uniunii Internationale de Telecomunicatii pe anul acesta, 83% din populatia globala nu foloseste internetul, conform unui comunicat de presa, citat de NewsIn.De Ziua Internationala a Societatii Informationale, ECDL aduce în prim-plan nevoia urgenta de a diminua divizarea digitala si recunoaste impactul profund pe care tehnologiile informationale si de comunicare îl au asupra vietii oamenilor, facând un apel catre organizatiile internationale si nationale pentru a conlucra în dezvoltarea unor programe fiabile de crestere a nivelului culturii digitale în lume.  Divizarea digitala ameninta statele în curs de dezvoltare Aproximativ opt milioane de oameni din întreaga lume au participat la programele ECDL/ICDL si, totusi, divizarea digitala continua sa ameninte tarile în dezvoltare si sta în calea atingerii obiectivelor de dezvoltare Millennium ale Natiunilor Unite.
Agricultorii pot solicita, in perioada 7-25 iulie, finantari pentru proiecte de crestere a valorii adaugate in agricultura si pentru scheme de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole si forestiere, in cadrul sesiunii de depuneri, din iulie, a Programului National de Dezvoltare Rurala.
In perioada 18 septembrie-30 octombrie 2008, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Dezvoltare Rurala - Autoritate de Management pentru PNDR, anunta lansarea primei sesiuni de cereri de proiecte pentru Masurile 312 "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi" si 313 "Incurajarea activitatilor turistice", in vede- rea accesarii fondurilor europene pentru dezvoltare rurala.
În perioada decembrie 2007 - septembrie 2008, ARIES (Asociatia Româna pentru Industrie Electronica si Software) Oltenia împreuna cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ARDBC) Vidin (Bulgaria) si ARoTT (Asociatia Româna pentru Transfer Tehnologic si Inovare) a implementat proiectul PHARE CBC 2005 - „E-Environment“.
Dupa o analiza în mediul de afaceri doljean si dupa ce specialistii au facut previziuni pe temele abordate de GdS, a rezultat ca piata serviciilor va cunoaste cea mai buna dezvoltare la anul. ... "O eventuala dezvoltare a serviciilor este conditionata de consum si ma refer la restaurante si hoteluri.
Fondurile sunt acordate prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), iar suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru un proiect este de 25.000 de euro/exploatatie. Proiectele se pot depune, pana pe 27 februarie 2009, la Directia Generala pentru Dezvoltare Rurala Bihor.
google-analytics.com